PU Tuzla – Lišen slobode zbog razbojništva

Službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla su danas (11.10.2011.godine) lišili slobode I.O., rođen 1986.godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklih nekoliko dana počinio više krivičnih djela razbojništva na području grada Tuzle.


 

Naime, službenici policije su radeći na rasvjetljavanju i suzbijanju krivičnih djela razbojništva, izvršili niz operativnih radnji na prikupljanju saznanja, koja su ukazivala da se I.O. može dovesti u vezu s istima, i to: dana 07.10.2011.godine, razbojništvo nad radnicom apoteke u naselju Slatina, u Tuzli, uz prijetnju pištoljem, kojom prilikom je prema izjavi vlasnika otuđeno oko 1 000 KM i razbojništvo u pokušaju nad radnicom sportske kladionice u ulici Slatina, u Tuzli, te dana 10.10.2011.godine razbojništvo nad zlatarskom radnjom u Tuzli u ulici Gradska, uz prijetnju pištoljem, kojom prilikom je otuđena određena količina zlatnog nakita (prstenova) i razbojništvo u pokušaju nad zlatarskom radnjom u ulici Franjevačka u Tuzli.

 

I.O. je lišen slobode i priveden u prostorije PU Tuzla radi kriminalističke obrade, tokom koje je priznao izvršenje navedenih krivičnih djela, dok je kod istog pronađena i oduzeta određena količina novca, jedan pištolj, te oprema koja je najvjerovatnije korištena za izvršenje navedenih krivičnih djela.

 

O događaju je upoznat kantonalni tužilac, uz čiju saglasnost će, nakon kriminalističke obrade I.O. uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat nadležnom Tužilaštvu, na dalje postupanje.

 

Službenici policije nastavljaju rad na daljem dokumentovanju i rasvjetljavanju ovih krivičnih djela, u cilju efikasnije zaštite imovine građana i njihove sigurnosti.

 

11:54