PU Tuzla/PS Centar – Rasvijetljeno krivično djelo Krađa

Dana, 23.11.2022.godine oko 11,30 sati policijski službenici PS Centar/PU Tuzla su zaprimili prijavu da je dana 18.11.2022.godine, od strane nepoznate osobe, izvršeno krivično djelo Krađa u zlatarskoj radnji u Tuzli, kojom prilikom je otuđen zlatni lančić. Uviđaj su izvršili policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PS Centar, koji su poduzeli potrebne mjere i radnje na identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Operativnim radom na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici PS Centar su došli do saznanja o mogućem izvršiocu istog, a radi se o S.B., rođena 1972.godine nastanjena u Tuzli, nad kojom je danas u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada (tom prilikom je od iste izuzet otuđeni predmet - zlatni lančić koji će biti vraćen vlasniku).

Protiv S.B. će, nakon dokumentovanja predmeta u redovnoj proceduri, biti podnesen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo Krađa iz člana 286. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

   

15:07