Rasvijetljeno 14 krivičnih djela teške krađe

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (PU-PS Gračanica) su, nakon prikupljenih operativnih saznanja, dana 23.04.2014.godine lišili slobode Ž.H., rođen 1981.godine, privremeno nastanjen u Gračanici, koji je priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je samostalno ili zajedno sa drugim licima na području općine Gračanica počinio više krivičnih djela teška krađa.


Prilikom kriminalističke obrade, otkriveni su počinioci ukupno četrnaest (14) krivičnih djela teške krađe, počinjenih u  proteklom periodu na području općine Gračanica, na štetu fizičkih i pravnih lica. Predmet otuđenja u ovim krivičnim djelima bila su dva putnička motorna vozila „Golf II“, tehnički uređaji, ribarski pribor, obuća, alkoholna pića, alat, bakarne cijevi i dr. predmeti.

Daljnjim radom na rasvjetljavanju KD-a, u službenim prostorijama PU Gračanica izvršena je kriminalistička obrada nad više lica koja se mogu dovesti u vezu sa nekim od pomenutih krivičnih djela, te je oduzet određeni broj predmeta koji najvjerovatnije potječu iz istih.

O navedenom je upoznat kantonalni tužilac, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na kompletiranju predmeta, nakon čega će biti dostavljeni izvještaji Kantonalnom tužilaštvu TK-a.

14:16