Rasvijetljeno 6 krivičnih djela počinjenih na području općine Tuzla

 

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela počinjenih u proteklom periodu na području općine Tuzla, došli do saznanja o mogućim izvršiocima istih. Naime, nakon poduzetog niza operativno-taktičkih mjera i radnji izvršena je kriminalistička obrada nad četiri lica, i to:


- nad M.L., rođen 1979.godine iz Tuzle i Z.O., rođen 1962.godine iz Kladnja zbog postojanja osnova sumnje da su u mjesecu septembru 2013.godine počinili dva KD teške krađe (teška krađa nad stomatološkom ordinacijom i otuđenje pmv. "Passat") i jedno KD izazivanje opće opasnosti (požar nad kućom u ulici Hendek).

- nad E.B., rođen 1993.godine iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da je u mjesecu julu 2013.godine počinio krivično djelo razbojništvo u trgovinskoj radnji u Tuzli (kojom prilikom je otuđena određena količina novca), kao i u mjesecu avgustu 2013.godine krivično djelo razbojništvo u apoteci u Tuzli (kojom prilikom je otuđena određena količina novca i mobilni telefon),

- nad 16-godišnjakom iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da je u mjesecu septembru 2013.godine počinio krivično djelo razbojništvo nad E.J., rođena 1995.godine iz Živinica (kojom prilikom je od iste otuđen mobilni telefon).

Dio otuđenih predmeta i putničko motorno vozilo su pronađeni i vraćeni vlasnicima, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu TK-a biti dostavljeni Izvještaji za navedena lica.

7:53