Regionalna konferencija o stanju sigurnosti Sjeveroistočne Bosne

Juče je u Brčkom održana regionalna “Konferencija o stanju bezbijednosti”. Konferenciji su, pored domaćina šefa Policije Brčko distrikta BiH, prisustvovali i rukovodioci Agencije za istrage i zaštitu SIPA – Regionalni ured Tuzla, Granične policije BiH – kancelarija Bijeljina, Ministarstvo unutrašnjih poslova tuzlanskog i posavskog Kantona, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a, Centri službi bezbijednosti Bijeljina i Doboj, Obavještajno sigurnosne agencije OSA BiH – Regionalna kancelarija Brčko.

Razgovaralo se o stanju bezbijednosti za prvih šest mjeseci 2016. godine, razmjeni iskustava i vlastitih praksi u sektoru borbe protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije, te o budućoj međusobnoj saradnji. Istaknuta je zajednička saradnja Policijskih agencija  u mnogim projektima, kao i da ima mjesta za unapređeniju saradnju, neupitna je spremnost za pomoć agencija jednih drugima a to se pokazalo kroz mnoge uspješne zajedničke policijske akcije.

Fadil Šljivić, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova TK-a  je istakao: “Ovo je nastavak naše zajedničke saradnje šefova policijske agencije sa područja sjeveroistočne Bosne. Danas smo se sastali kako bi nastavili saradnju i da razgovaramo o aktuelnom stanju sigurnosti. Ovim sastankom želimo da nastavimo dosadašnji uspješnu saradnju posebno u auto i organizovanom kriminalu, borba protiv zloupotrebe opojnih droga, terorizma i slično".

11:17