Riješen slučaj “Nasilničkog ponašanja”

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a ( PU-Lukavac) su radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela „Nasilničko ponašanje“ na području općine Lukavac,  operativnim radom na terenu  došli do saznanja o mogućim počiniocima, a radi se o: A.R., rođen 1992. godine i mldb. 15-godišnjaku oba nastanjena na području općine Lukavac.

Navedena lice su lišena slobode i privedena u službene prostorije PU Lukavac radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 19.09.2016. godine  počinili  KD „ Nasilničko ponašanje“ iz čl. 362 stav 1 KZ FBiH na Spomem obilježju poginulim pripadnicima Armije R BiH 1992-1995 u mjestu Šikulje, općina Lukavac, kom prilikom su izvršili oštećenje nosećih stubova, donjeg dijela krova sa unutrašnje strane, oluka i potpuno razbijanje spomen ploče.

O navedenom događaju je obavješten kantonalni tužilac, a nakon kriminalističke obrade navedenih lica, uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu A.R. je dana 20.09.2016. godine predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

   

11:29