S.A. predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzla zbog KD teške krađe

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela teške krađe (otuđenja pmv.) izvršenih u proteklom periodu na području općina Srebrenik, Živinice i Lukavac, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su došli do saznanja da bi počinilac istih mogao biti S.A. rođen 1977. godine iz Tuzle. Navedeno lice je, nakon raspisane potrage za pmv. „Audi A-5“ koje je 21.09.2013.godine otuđeno na području općine Srebrenik, lišeno slobode na području MUP-a Srednjobosanskog kantona, te je predato policijskim službenicima Uprave policije MUP TK-a.


U službenim prostorijama izvršena je kriminalistička obrada nad S.A. zbog postojanja osnova sumnje da se dovodi u vezu s otuđenjem pmv. "Audi A-4" i pmv. "Audi A-5" na području općine Srebrenik, pmv. "Golf V" na području općine Živinice i pmv. "SAAB" na području općine Lukavac.

Nakon kriminalističke obrade S.A. je uz Izvještaj predat nadležnom Tužilaštvu na dalje postupanje, dok će službenici Uprave policije MUP-a TK-a nastaviti rad na daljem dokumentovanju navedenih KD-a.

 

13:29