U Tuzli se održava trodnevna radionica na temu „Javni red i mir – kontrola mase”

Danas je u Tuzli počela trodnevna radionica u organizaciji ICITAP-a (Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD-a) na temu "Javni red i mir – kontrola mase", s ciljem stručnog osposobljavanja policijskih službenika za adekvatno postupanje i reagovanje u uspostavljanju narušenog javnog reda i mira u većem obimu, u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Navedenu obuku će, u vremenskom periodu od 16. do 18.03.2015.godine, kroz teoretska stručna predavanja i praktične vježbe, pohađati policijski službenici Tuzlanskog kantona, Posavskog kantona i Policije Brčko Distrikta.

Prvog dana radionice, u uvodnom dijelu, prisutnima su se obratili ministar Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i policijski komesar Uprave policije MUP TK, koji su se zahvalili predstavnicima ICITAP-u na podršci i iskazali uvjerenje da će ovakav vid međusobne saradnje i kontinuiranog stručnog usavršavanja policije unaprijediti postupanje i izvršavanje najsloženijih policijskih zadataka.

15:50