Učešće ekipe MUP TK-a na Svjetskom prvenstvu u malom fudbalu za policijske službenike

Ministar MUP TK-a Zoran Teofilović i v.d. policijski komesar Samir Aljukić sa saradnicima upriličili su danas u prostorijama MUP TK-a prijem za ekipu MUP TK-a koja se, nakon osvojenog petog mjesta, vratila s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u malom fudbalu za policajce.


Učešćem na navedenom turniru ekipa MUP TK-a je i ove godine dostojno prezentovala našu državu i Tuzlanski kanton, kako na sportskom, tako i na kulturnom i edukacijskom planu, kroz razmjenu iskustava sa službenicima iz drugih država.

Svjetski dvostruki prvak 2010. i 2011.godine (ekipa MUP TK) ove godine zauzeo je peto mjesto. Naime, naša ekipa se, nakon grupne faze takmičenja gdje je osvojila prvo mjesto ispred ekipa - predstavnika Njemačke, Rusije, Italije, Poljske, Brazila, Holandije, Mađarske i Španije, plasirala u šesnaestinu finala gdje je sa 4:0 pobijedila Skopje , a zatim osminu finala gdje je sa 4:1 pobjedila NTCA Budapest i u četvrtfinalu izgubila poslije velike borbe od Bugarske ekipe Granichar 1887 sa rezultatom 2:0. U jakoj konkurenciji policajci nisu mogli više zbog povreda koje su zadesile ekipu, a samo odsustvo kapitena ekipe zbog povrede je značajno uticalo na igru i bolji plasman MUP TK.

Inače, riječ je o tradicionalnom takmičenju, koje se ove godine održavalo 31. put, od 7. do 11. oktobra 2013.godine u gradu Eibergenu, u Holandiji.

 

10:24