Učešće službenika MUP TK-a u “Maršu mira 2013”

Uz podršku menadžmenta MUP TK-a i u saradnji sa Sindikatom policije MUP-a TK oko 60 službenika ovog Ministarstva i članova njihovih porodica, danas se (08.07.2013.) u mjestu Nezuk, općina Sapna, priključilo hiljadama drugih učesnika "Marša mira - Srebrenica 2013", u okviru obilježavanja 18. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.


Naime, danas u jutarnjim satima službenici MUP TK - učesnici Marša mira, okupili su se ispred zgrade sjedišta MUP TK-a u Tuzli, odakle su krenuli u Nezuk, gdje su se tradicionalno priključili drugim učesnicima ovog pohoda, koji se održava od 08. do 10.07.2013.godine na relaciji Nezuk – Potočari.

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Zoran Teofilović i v.d. policijski komesar Enver Skenderović sa saradnicima, i predsjednik Sindikata policije MUP TK-a Jasmir Šerbečić, danas su ispratili učesnike Marša, te dali punu podršku ovom hrabrom i humanom pohodu.

Takođe, napominjemo da će policijski službenici MUP TK-a u okviru svojih nadležnosti, kao i prethodnih godina, zajedno sa drugim policijskim agencijama, dati podršku i uzeti učešće u obezbjeđenju predstojeće komemoracije povodom obilježavanja 18. godišnjice genocida u Srebrenici, kako bi ista prošla u najboljem mogućem redu, bez bilo kakvih sigurnosnih problema.

12:36