Uprava policije – Centar za sigurnosne studije uputio izvinjenje Upravi policije MUP TK-a povodom propusta koji su napravili u ocjeni AK kapaciteta

Na nedavno održanoj završnoj konferenciji „Izazovi javnih nabavki u sektoru sigurnosti BiH“ (Sarajevo, 29.5.2023.godine), u organizaciji Centra za sigurnosne studije (CSS) predstavljeni su nalazi istraživanja o transparentnosti institucija sektora sigurnosti u javnim nabavkama tokom 2020. i 2021. godine, a koji su objavljeni na web stranici Centra za sigurnosne studije.

Naime, u detaljnijim nalazima ovog istraživanja "Antikorupcijski kapaciteti javnih nabavki u sektoru sigurnosti: Izvještaj za 2020. i 2021.godinu - I dio", na stranicama 21. i 22., navedeni su neistiniti podaci kada je u pitanju Uprava policije MUP TK-a, koja je zbog evidentnog propusta njihove radne grupe ocijenjena niskim antikoruptivnim indeksom.

Obzirom da je ovakvim postupanjem narušen ugled Uprave policije MUP TK-a i njenih uposlenika, te imajući u vidu da do danas (07.06.2023.godine) nije izvršena korekcija objavljenog izvještaja, u prilogu ove informacije objavljujemo Izvinjenje Centra za sigurnosne studije od 02.06.2023.godine koje je uslijedilo nakon opravdane primjedbe Uprave policije na neistinite navode iz predstavljenog istraživanja.

 
         

13:25