Uprava policije MUP TK-a

 Policijski službenici  Uprave policije MUP TK-a ( Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) su obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, u Tuzli izvršili pretres  lica M.D., iz Tuzle.  Prilikom pretresa kod istog je pronađeno 14 paklica  biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Canabis“.  M.D . je lišen slobode i priveden u službene prostorije MUP-a TK-a radi kriminalističke obrade, dok je pronađena materija oduzeta radi vještačenja. O navedenom događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a službenici  SKP MUP TK-a  poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Takođe, policijski službenici PS Gračanica su na području općine Gračanice izvršili pretres na tri lokacije koje koristi H.M. , nastanjen na području općine Gračanice. Prilikom pretresa je pronađena veća količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis“ i 31 sjemenke za koje se pretpostavlja da su od indijske konoplje. H.M. je lišen slobode i priveden u službene prostorije PS Gračanica radi kriminalističke obrade, dok je pronađena materija oduzeta radi vještačenja,

Policijski službenici PS Živinice su u Živinicama  izvršili legtimisanje i pretres Š.K. iz Živinica, kojom prilikom su kod istog pronašli 4 smotuljka u kojima se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis“, pronađena materija je oduzeta radi vještačenja. O navedenim događajima je obavješten kantonalni tužilac, a policijski službenici PS Gračanica i PS Živinice poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju navedenih događaja.

11:14