Uprava policije MUP TK – Izvršeni pretresi na više lokacija

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su dana 16.04.2014.godine postupajući po Operativnom planu i Naredbama općinskih sudova, izvršili više pretresa stambenih i pomoćnih objekata na području općina Tuzla, Gračanica, Doboj Istok, Lukavac, Gradačac, Srebrenik i Banovići, kojom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli predmete koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija,  Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i Teška krađa.Na području općine Tuzla izvršeni su pretresi objekata koje koriste V.B., rođen 1991.godine, N.G. rođen 1969.godine, V.H., rođen 1993.godine, E.Ć., rođen 1995.godine i A.H., rođen 1991.godine, kojom prilikom su kod V.B. pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: dva bicikla i pvc. folija sa tragovima materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok su kod A.H. pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: jedna brusilica i dokumentacija za putnička vozila. Nakon izvršenog pretresa nad V.B., A.H. i 17-godišnjakom, svi iz Tuzle izvršena je kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Tuzla.


Na području općine Gračanica su izvršeni pretresi objekata korisnika J.H., rođen 1987.godine i E.H.,rođen 1982.godine,kojom prilikom su kod E.H. pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 95 petardi, 6 metaka i manja količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok su kod J.H. pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: digitalna vaga, korištene pvc. folije i manja količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Nakon izvršenog pretresa u službenim prostorijama PU Gračanica izvršena je kriminalistička obrada nad E.H. i J.H., oba nastanjena na području općine Gračanica.


Na području općina Gradačac i Srebrenik su izvršeni pretresi objekata korisnika N.V. rođen 1996.godine, M.O. rođen 1973.godine i Z.M. rođen 1980.godine, kojom prilikom su kod N.V. pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: ručna bomba M75, tromblon za pušku i oko 2  kilograma materije koja svojim izgledom podsjeća na barut, dok je kod M.O. pronađena i privremeno oduzeta puška karabin i 5 metaka. Nakon izvršenog pretresa u službenim prostorijama PU Gradačac izvršena je kriminalistička obrada nad licima N.V., nastanjen na području općine Gradačac i M.O., nastanjen na području općine Srebrenik.


Na području općine Banovići, izvršen je pretres objekata korisnika H.S., rođen 1985.godine kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: manja količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "marihuana", manja količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "speed" i dr. predmeti. Nakon izvršenog pretresa u službenim prostorijama PU Živinice izvršena je kriminalistička obrada nad H.S. nastanjen na području općine Banovići.


Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju navedenih događaja, a nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu TK-a će biti podneseni Izvještaji.

8:56