Uprava policije – Oduzeto 14 pakovanja opojne droge

Dana, 4.9.2020.godine policijski službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP-a TK-a su na području grada Tuzla, obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, izvršili pretres H.P., rođen 1997.godine, S.M., rođen 1990.godine i G.J., rođen 1986.godine, svi iz Tuzle, kojom prilikom su kod H.P. pronašli devet manjih pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kod S.M. jednu ručno motanu cigaretu sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok je kod G.J. pronađeno jedno manje pvc. pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Takođe, dana, 5.9.2020.godine su u Tuzli izvršili pretres A.S., rođen 1997.godine, kod kojeg je pronađeno jedno manje pvc. pakovanje sa sadržajem koji asocira na opojnu drogu. Pronađene materije su privremeno oduzete radi vještačenja. O događajima je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a potrebne radnje su poduzeli službenici navedenog Odsjeka.

Dana, 4.9.2020.godine policijski službenici PU Gračanica su u mjestu Stjepan Polje kod lica A.A., rođen 1989.godine nastanjen na poodručju općine Doboj Istok, pronašli jednu pvc. vrećicu sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jednu prozirnu pvc. foliju sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Pronađene materije su privremeno oduzete radi vještačenja. O događaju je obaviješten dežurni tužilac, a potrebne radnje su poduzeli policijski službenici OKP PU Gračanica.

Dana, 5.9.2020.godine policijski službenici OKP PU Lukavac, su na području općine Lukavac izvršili pretres M.T., rođen 1994.godine iz Lukavca kod kojeg su tom prilikom pronašli jednu pvc. vrećicu sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. O navedenom događaju obavješten je kantonalni tužilac, a potrebne mjere poduzeli su policijski službenici OKP PU Lukavac.

 

10:57