PU Gradačac – Slobode lišena dva lica

09.07.2010 09:53

Službenici policije PU Gradačac su preduzeli niz operativno istražnih aktivnosti na pronalasku počinilaca, te dokumentovanju krivičnog djela nasilničkog ponašanja (koje se dogodilo dana 04.07.2010 g. oko 00:30 sati u Gradačcu u ul. H.K.Gradaščevića, kada je ispred diskoteke „DEEP“ došlo do fizičkog napada na lice M.B. iz Mionice, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede od strane više lica, koja su se udaljila u nepoznatom pravcu), te su s tim u vezi lišili slobode dva lica, zbog postojanja osnova sumnje da se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

 

Naime, dana 05.07.2010 godine u službene prostorije PU Gradačac  privedeno je lice S.V. rođen 1978. godine iz Pelagićeva, koji je istog dana lišen slobode na području PS Pelagićevo, nakon što je idetifikovan kao saizvršilac navedenog nasilničkog ponašanja. Istog dana,  po naredbi Opštinskog suda Modriča izvršen je i pretres porodične kuće imenovanog, koji je nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu, predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

 

Dok je dana 06.07.2010 godine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio naprijed navedeno krivično djelo slobode lišen S.M. rođen 1983. godine iz Gradačca, i nad istim je izvršena krim. obrada, nakon čega su službenici policije PU Gradačac, po nalogu nadležnog Općinskog suda Gradačac, izvršili pretres porodične kuće i vozila S.M., koji je uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu, predat u nadležnost Kantonalog tužilaštva Tuzla.

 

Oba lica, S.M. i S.V. su od ranije poznata policiji PU Gradačac, i od strane kantonalnog pravosuđa protiv istih je određena istražna mjera pritvora, dok su u cilju rasvjetljavanja ovog, kao i drugih KD-a počinjenih od strane navedenih lica, u toku  dalje operativno istražne aktivnosti službenika policije PU Gradačac u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzla.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba