PU Gradačac – nastavljene aktivnosti

09.07.2010 13:25
Službenici policije PU – PS Gradačac su poduzimajući operativne aktivnosti na pronalasku i drugih lica koja se mogu dovesti u vezu sa KD nasilničko ponašanje (koje se dogodilo 04.07.2010. godine oko 00:30 sati u Gradačcu, ispred diskoteke “Deep”), locirali i lišili slobode još dva lica.

Naime, nakon što su slobode lišena i na daljnje postupanje nadležnom Tužilaštvu predata dva lica S.M. iz Gradačca  i S.V. iz Pelagićeva (opisano u prethodnoj informaciji), službenici policije PS Gradačac su danas (09.07.2010. godine) lišili slobode još dva lica, a radi se o S.M. rođen 1990. g. iz Gradačca i Z.M. r.1980 g. iz Lukavca Gornjeg, zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

S.M. i Z.M. su privedeni u prostorije PS Gradačac, te je uz konsultacije sa kantonalnim tužiocem izvršen pretres stana i dr. prostorija, kao i motornih vozila koji su u vlasništvu ili koje koriste navedena lica, nakon čega su uz dopunu Izvještaja predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na daljnje postupanje.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba