PS Srebrenik – Uhvaćeni kradljivci saobraćajnih znakova

21.01.2011 07:57

        

Nakon što je uočena pojava da se na području Općine Srebrenik oštećuju ili otuđuju saobraćajni znakovi, službenici policije Policijske stanice Srebrenik su poduzeli operativno-taktičke mjere i radnje u cilju sprečavanja izvršenja takvih nezakonitih radnji i otkrivanja izvršilaca istih, u sklopu kojih su identifikovali izvršioce dva takva krivična djela i to: J.D., rođen 1991.godine, nastanjen u mjestu Tinja, općina Srebrenik i B.E., rođen 1983.godine, nastanjen u mjestu Rašljeva, općina Gračanica.

 

Naime, prikupljena saznanja su ukazivala da su navedena lica, dana 15.06.2010.godine demontirala, a zatim i otuđila saobraćajni znak „autobusko stajalište“, koji je bio postavljen na dionici magistralnog puta Tuzla-Orašje u mjestu D.Potok, Općina Srebrenik, kao i da su dana 08.12.2010.godine u mjestu D.Potok, oštetili i otuđili dva „smjerokazna stubića“ za označavanje kolovoza.

 

Shodno prikupljenim podacima, u prostorijama Policijske stanice Srebrenik obavljen je razgovor sa osumnjičenim J.D. i B.E., kojom prilikom su imenovani, nakon što su im prezentirane prikupljene činjenice i dokazi do kojih se došlo operativnim radom, priznali i opisali način izvršenja navedenih krivičnih djela.

 

Otuđeni saobraćajni znakovi koji su pronađeni i oduzeti od J.D. i B.E. će nakon izvršene kriminalističke obrade  biti vraćeni JP Direkcija cesta FBiH,  dok će protiv navedenih lica, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo „krađe“ nadležnom Tužilaštvu biti podnesen Izvještaj.

 

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba