PU Gradačac

09.02.2011 11:20

       

Dana 05.02.2011.godine, postupajući po prijavi građana,  službenici policije PS Gradačac su, u Ledenicama Donjima, općina Gradačac, na željezničkoj pruzi Modriča-Gradačac, vlasništvo Željeznica FBiH, zatekli lica S.D. rođen 1992.godine, njegovog brata S.D. rođen 1988.godine i lice Z.B. rođen 1984.godine, svi iz Modriče, RS, kako posebno pripremljenim alatom odvrću vijke, kojima su pričvršćene pružne šine za pragove pruge.

Naime, isti su se dovezli teretnim vozilom, koji su u ranijem periodu, u dva navrata, koristili za odvoz demontiranih šina, i pored istog je pronađen i drugi alat, kao što su ključevi ručne izrade, metalne poluge i plinski brener za sječu metala, koji su koristili za lakše demontiranje i otuđenje pružnih šina, te je isti uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, privremeno oduzet i pohranjen u PS Gradačac.

 

Navedena lica su privedena u prostorije PS Gradačac i nad istima je otvorena kriminalistička obrada, kojom prilikom su priznali da su i u ranijem periodu, u dva navrata, na istom lokalitetu, isjekli i otuđili oko 60 metara šina, koje su prodali otkupnim stanicama na području općine Modriča, RS, ostvarivši protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1100 KM, oštetivši za navedeni iznos željeznice F BiH.
 
 
Kriminalistička obrada se nastavlja, a nakon okončanja će Kantonalnom tužilaštvu Tuzla bit dostavljen  Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv navedenih lica.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba