PS Gradačac

03.03.2011 11:50

       

Dana 02.03.2011.godine  PS Gradačac zaprimila je prijavu da su od strane jednog ili više NN lica od 27.02. do 02.03. 2011 godine na ulaznim vratima OŠ “Ivan Goran Kovačić” u Gradačcu izlijepljene karikature načelnika općine Gradačac Fadila Imširovića, te upotrebom boje u spreju ispisano nekoliko grafita na objektu škole i drugim objektima u centru grada.

Postupajući po navedenom događaju i prikupljajući operativna saznanja o mogućim izvršiocima službenici policije PS Gradačac su došli su do podataka da bi izvršioci navedenog djela mogli biti H.S., rođen 1995. godine i M.N., rođen 1995. godine, oba iz Gradačca, sa kojima je u prisustvu prosvjetnog radnika obavljen razgovor na navedene okolnosti, prilikom kojeg su priznali izvršenje navedenog djela, te su isti pozvani u službene prostorije PS Gradačac, gdje su u prisustvu roditelja ispitani.

 

O preduzetim mjerama i radnjama upoznat je kantonalni tužilac, a nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzla biće dostavljen odgovarajući izvještaj.

 

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba