Sprečavanje zloupotrebe narkotičkih sredstava

25.03.2011 13:48

Službenici MUP TK-a su operativnim radom na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe narkotičkih sredstava, u saradnjii sa službenicima Granične policije Orašje, a postupajući po naredbama Tužilaštva i Suda BiH, izvršili pretres kuće na području općine Tuzla, koju koristi S.D. Riječ je o licu, koje je, prema saznanjima MUP TK-a, zajedno sa E.D. iz Tuzle, lišeno slobode od strane službenika Granične policije Orašje, zbog posjedovanja oko 20 grama opojne droge “Heroin”.

 

Prilikom pretresa navedene kuće, dana 24.03.2011.godine, službenici policije MUP TK-a lišili su slobode lice M.D., rođen 1980. godine, nastanjen na području općine Tuzla, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlašteni promet opojnim drogama”, dok je u kući, između ostalog, pronađeno 5 mobilnih aparata, 2 laptopa, 3 digitalne vage, 54 tablete, oko 50 metaka, jedno pvc. pakovanje sa sadržajem materije, za koju je vještačenjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi “Heroin”, kao i jedan paketić sa tragovima navedene materije.

 

D.M. je uz izvještaj predat Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, dok službenici Sektora krim. policije MUP TK-a nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba