PU Tuzla – Izvršeni pretresi

18.04.2011 07:25

Službenici Odjeljenja krim. policije Policijske uprave Tuzla i Jedinice policije za podršku MUP TK-a su na području općine Tuzla, dana 15.04.2011.godine, postupajući po naredbi Općinskog suda Tuzla, izvršili pretres porodične kuće i drugih objekata, koje koristi I.D., rođen 1975. godine iz Tuzle i njegovog putničkog motornog vozila, kao i pretres stana u Tuzli kojeg koriste E.I., rođen 1978. godine i S.Š., rođena 1987. godine, oboje iz Tuzle.

Prilikom pretresa navedenih objekata, pronađen je veći broj predmeta za koje postoje osnovi sumnje da potječu iz krivičnih djela ili su u vezi s izvršenjem većeg broja krivičnih djela teške krađe, i to: mobilni i fiksni telefoni, ultra kartice, razni tehnički i odjevni predmeti, razni ključevi, kao i manje količine materije, koje svojim izgledom asociraju na opojne droge “Marihuana”, “Heroin” i “Kokain”.

 

Svi pronađeni predmeti su oduzeti radi vještačenja, dok su I.D., E.I. i S.Š.. lišeni slobode i privedeni u prostorije PU Tuzla, radi kriminalističke obrade.

 

Službenici OKP PU Tuzla poduzimaju potrebne mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja. 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba