Ministar Gutić posjetio učesnike Marša mira

10.07.2011 12:22

       

 

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Bego Gutić jučer je u večernjim satima u mjestu Mravinjci (Konjević Polje), posjetio službenike MUP TK-a, koji su zajedno sa hiljadama drugih učesnika, krenuli u petak iz Nezuka, općina Sapna, te uspješno prešli i drugu etapu pješačkog pohoda “Marš mira, Srebrenica 2011.”, organizovanog u okviru godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

 

 

Ovom prilikom, ministar Gutić, uručio je osvježavajuće napitke i prigodne prehrambene artikle službenicima MUP TK-a i članovima njihovih porodica, te im i na ovaj način iskazao punu podršku i priznanje za učešće u ovom hrabrom i humanom pohodu, koji ima za cilj davanje počasti stradalim Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini.

 

 

Učesnici Marša, krenuli su danas u jutarnjim satima prema Potočarima,  gdje se njihov dolazak očekuje oko 17,00 sati, kad će službenike MUP TK-a dočekati ministar Gutić, koji će zajedno s njima sutra – 11. jula,  prisustvovati dženazi i ukopu žrtava u Memorijalnom centru Potočari.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba