PS Srebrenik – Rasvijetljeno KD teške krađe

30.09.2011 10:04

Službenici Policijske stanice Srebrenik su, postupajući po zaprimljenoj prijavi, brzom intervencijom, na prostoru pijace u mjestu Tinja, Općina Srebrenik, identifikovali te lišili slobode lice M.H., rođen 1937.godine iz Tuzle, za koje su postojali osnovi sumjnje da je izvršilac KD-a „Krađe“  iz člana 286 stav 1 KZ FBiH.

 

 

Naime, postoje osnovi sumnje da je M.H. dana 28.09.2011.godine, na lokalitetu pijace u mjestu Tinja, došao do jednog štanda, te otuđio jednu kartonsku kutiju od S.H., rođena 1978.godine iz Lukavca, u kojoj se nalazlilo oko 140,00 KM u raznim apoenima. Ubrzo zatim, M.H. je uočen od strane službenika policije, koji su se nalazili na tom području, te je uz suglasnost Kantonalnog tužioca  isti lišen slobode i priveden u službene prostorije PS Srebrenik.

 

Shodno prikupljenim podacima, u prostorijama Policijske stanice Srebrenik, obavljen je razgovor sa osumnjičenim licem, kojom prilikom je isti u cjelosti priznao izvršenje navedenog krivičnog djela, te će zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Krađe“ protiv M.H. biti podnesen izvještaj Kanonalnom tužilaštvu Tuzla, dok je otuđeni novac vraćen vlasniku.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba