PS Srebrenik – Rasvijetljena KD “krađe”

01.11.2011 08:22

Službenici Odjeljenja krim. policije PS Srebrenik, su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, odnosno krivičnih djela krađe, počinjenih na području općine Srebrenik, došli do saznanja o mogućem počiniocu, a radi se o M.S., rođen 1958.godine, nastanjen na području općine Tuzla.

 

Naime, nakon prikupljenih saznanja da se navedeno lice nalazi na području  Brčko distrikta, isti je od strane Policije BD-a lišen slobode, te predat službenicima PS Srebrenik radi dalje kriminalističke obrade.

 

Tokom kriminalističke obrade, M.S. je priznao službenicima policije izvršenje krivičnog djela “krađa” na području općine Srebrenik (oktobar 2011.godine, na štetu S.Đ. iz Špionice, općina Srebrenik, kojom prilikom je otuđio kamionske akumulatore, razni alat i druge predmete), zatim krađe u mjestu Stjepan Polje, općina Gračanica (septembar 2011.godine, kojom prilikom je otuđio mašinu za pranje auta), kao i krađe nad vulkanizerskom radnjom na području Brčko distrikta i otuđenje određene količine otpadnog željeza u mjestu Cerik.

 

Prilikom pregleda putničkog motornog vozila, koje koristi M.S., pronađeni su sljedeći predmeti: tri bušilice, elektro-motor i dr. predmeti, koje je isti dobrovoljno predao službenicima policije.

 

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, dok službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju i rasjetljavanju istog.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba