PS Kladanj – “Ubistvo u pokušaju”

02.11.2011 06:58

Dana, 21.10.2011.godine oko 21,20 sati, u Kladnju, na platou ispred Hotela “Bosna”, od strane E.Č. rođen 1951.godine iz Kladnja (koji je u rukama nosio pištolj i automatsku pušku), došlo je do upotrebe vatrenog oružja – pištolja, kojom prilikom je teške tjelesne povrede u predjelu abdomena, konstatovane od strane ljekara UKC Tuzla,  zadobio A.H., rođen 1987.godine.

 

Naime, ovom događaju prethodila je prijava PS Kladanj od strane M.Č. i S.Č., koji su prijavili da se u Hotelu “Bosna” nalaze dva lica A.H., rođen 1987. godine i E.H., oba iz Kladnja, sklona narušavanju javnog reda i mira, za koje je zatraženo da se udalje iz objekta.

 

Nakon što su u policijsku stanicu došli prijavitelji ovog događaja, pojavila se i grupa od 6 lica (M.A., S.A., S.M., A.B., te već navedeni E.H. i A.H.,svi iz Kladnja), koji su verbalno vrijeđali prijavitelje događaja, zbog čega su udaljeni iz službenih prostorija, da bi nedugo zatim ispred Hotela “Bosna” došlo do navedene upotrebe vatrenog oružja.

 

Tokom uviđaja, od strane OKP PU Živinice – PS Kladanj, na mjestu događaja pronađene su dvije čahure od pištoljskog zrna, te odbačena automatska puška i jedan okvir sa municijom, dok je od E.Č. nakon što je lišen slobode oduzet pištolj.

 

E.Č. je predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzla zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo “Ubistvo u pokušaju” i krivično djelo “Nedozvoljeno nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije”.

 

Nadležni tužilac je naložio da se izvrše određena vještačenja, te izvrše provjere za navedeno oružje, dok službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba