PU Tuzla – Nanošenje tjelesnih povreda i pronalazak izvršioca

02.11.2011 06:58

Dana, 22.10.2011.godine službenici policije zaprimili su prijavu da je oko 19,00 sati u Tuzli, u ulici Bosne Srebrene, u neposrednoj blizini međugradske autobuske stanice Tuzla, NN osoba, najvjerovatnije uz upotrebu noža, nanijela povrede N.H, rođena 1941.godine iz Gračanice, nakon čega je ista prevežena u UKC Tuzla, gdje je zadržana na daljem liječenju.

 

Tokom vršenja uviđaja, utvrđeno je da se N.H. na navedenom mjestu nalazila u društvu svoje sestre, prilikom čega su joj prišle tri mlađe muške osobe nižeg rasta, od kojih je jedan započeo nepovezani razgovor, da bi potom ničim izazvan, prišao N.H. s leđa i nanio joj ubodnu ranu, nakon čega su se NN osobe udaljile u nepoznatom pravcu.

 

Brzom i efikasnom akcijom službenika uniformisane i kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, indiciran je mogući izvršilac navedenog krivičnog djela, a radi se o mldb. S.F., rođen 1995.godine iz Tuzle, koji je istog dana, nakon par sati pronađen, dok su dana 23.10.2011.godine u jutarnjim satima pronađene i preostale dvije osobe E.B., rođen 1995.godine i H.B., rođen 1992.godine, oba iz Tuzle.

 

Nakon izvršene kriminalističke obrade, mldb. S.F. je u potpunosti priznao izvršenje navedenog krivičnog djela, i isti je predat postupajućem tužiocu Kantonog tužilaštva Tuzla, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Teške tjelesne povrede”.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba