Izvršen pretres u Tuzli

28.12.2011 08:23

Službenici Sektora krim. policije MUP TK-a su dana, 09.12.2011.godine, uz asistenciju Jedinice policije za podršku MUP TK-a, a po naredbi Općinskog suda Tuzla, izvršili pretres objekta u Tuzli, u ulici Maršala Tita, koji koristi S.S., rođen 1985.godine, nastanjen u Tuzli.

 

Naime, operativna saznanja policije su ukazivala da postoje osnove sumnje da su u navedeni objekat dolazila lica od ranije poznata policiji, te da se u istom neovlašteno priređuju igre na sreću.

 

Prilikom pretresa kod S.S. je pronađeno vatreno oružje – pištolj, za koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju, te je protiv istog Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, dok su u navedenom objektu pronađeni predmeti za koje postoje osnove sumnje da su korišteni za igre na sreću.

 

Takođe, dana 10.12.2011.godine službenici Ministarstva finansija FBiH/Porezna uprava – Kantonalni Porezni ured Tuzla, izvršili su inspekcijski nadzor navedenog objekta u pogledu zakonitosti priređivanja igara na sreću i zabavnih igara.

 

Službenici policije MUP TK-a nastavljaju daljnji rad s ciljem dokumentovanja navedenog događaja.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba