Radna posjeta Policijskoj upravi Lukavac

06.01.2012 14:03

 

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Bego Gutić i v.d. policijski komesar Fadil Šljivić boravili su danas (06.01.2012.godine) u radnoj posjeti Policijskoj upravi Lukavac, gdje su se sastali sa menadžmentom ove Uprave.

Na sastanku je razgovarano o stanju sigurnosti na području općine Lukavac, odnosno Mjesne zajednice Donji Bistarac, kojom prilikom je dogovoreno poduzimanje pojačanih operativnih aktivnosti policije, kako bi se utjecalo na poboljšanje stanja sigurnosti na ovom području, s akcentom na krivična djela iz oblasti imovinskih delikata (krađa i sl.), te zaštite vjerskih objekata.

 

Naime, navedenim aktivnostima je prethodila posjeta predstavnika Mjesne zajednice Bistarac premijeru Vlade TK-a Seadu Čauševiću, tokom koje su zajedno sa ministrom Gutićem i v.d. policijskim komesarom Šljivićem, razmatrani načini za unapređenje stanja sigurnosti na području MZ Bistarac, nakon čega su doneseni određeni zaključci, na osnovu kojih će biti preduzete odgovarajuće mjere i radnje policije, s ciljem efikasnije zaštite lične i imovinske sigurnosti građana.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba