PU – PS Gradačac Rasvijetljeno više krivičnih djela “Teške krađe”

13.01.2012 07:50

Službenici Policijske stanice Gradačac su radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela teških krađa, počinjenih u proteklom periodu na području općine Gradačac, došli do saznanja da se u vezu s učinjenjem navedenih krivičnih djela mogu dovesti sljedeća maloljetna lica: J.T., rođen 1994.godine, A.P., rođen 1994.godine, E.K., rođen 1995.godine, A.S., rođen 1995.godine i E.H., rođen 1995.godine, svi nastanjeni na području općine Gradačac.

 

Naime, radi se o krivičnim djelima teške krađe počinjenih na području općine Gradačac nad porodičnim kućama, vikendicama i jednim poslovnim objektom, gdje su predmet otuđenja uglavnom bile razne vrste alkoholnog pića, tehnički predmeti, električni kablovi, alat, akumulatori i dr..

 

Službenici policije su radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela, došli do saznanja da postoje osnove sumnje da su jedan dio ovih krivičnih djela, navedena maloljetna lica, u vremenskom periodu decembar 2011. – januar 2012. godine, počinila u korist I.K., rođen 1982.godine i N.S., rođen 1988.godine, oba iz Gradačca, koji su na taj način za sebe pribavili određenu imovinsku korist. O navedenom je upoznat kantonalni tužilac, a I.K. i N.S. su dana, 11.01.2012.godine od strane službenika PS Gradačac lišeni slobode i privedeni u prostorije PS Gradačac radi kriminalističke obrade, nakon čega su dana 12.01.2012.godine uz izvještaj predati Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Iznude”.

 

Službenici policije PU – PS Gradačac nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih događaja, dok će protiv navedenih maloljetnih lica nadležnom Tužilaštvu biti podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili jedno ili više krivičnih djela “Teške krađe”.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba