PU Tuzla – Rasvijetljeno KD Teške krađe nad Osnovnom školom

24.01.2012 07:41

Dana, 23.01.2012.godine službenici policije PS Zapad, zaprimili su prijavu da je u vremenskom periodu od 21. do 23.01.2012.godine u naselju Mihatovići, općina Tuzla, izvršena teška krađa nad JU Osnovna škola “Podrinje”, kojom prilikom je od strane NN lica iz unutrašnjosti objekta otuđeno sedam (7) PC centralnih jedinica, jedan razglas i određena količina raznog alata.

 

O događaju je upoznat kantonalni tužilac, a uviđaj su izvršili službenici OKP PU Tuzla, koji su zajedno sa službenicima PS Zapad  operativnim radom došli do saznanja da se u vezu s učinjenjem navedenog krivičnog djela mogu dovesti N.I., rođen 1994.godine, A.A., rođen 1994.godine i N.N., rođen 1991.godine, svi nastanjeni na području općine Tuzla, nakon čega je izvršen pretres stana koji koristi N.N.

 

Prilikom pretresa, pronađeni su predmeti za koje postoje osnovi sumnje da potječu iz navedenog krivičnog djela, a N.I. i A.A. su lišeni slobode i privedeni u prostorije OKP PU Tuzla radi kriminalističke obrade, dok je u toku potraga za N.N., kao i dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba