PU Kalesija – Izvršen pretres

24.01.2012 08:01

Službenici Odjeljenja krim. policije Policijske uprave Kalesija su operativnim radom na terenu došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da se E.M., rođen 1987.godine, nastanjen na području općine Kalesija, može dovesti u vezu sa preprodajom narkotičkih sredstava. Shodno tome, službenici OKP PU Kalesija, PS Kalesija i Jedinice policije za podršku MUP TK-a su na osnovu naredbe Općinskog suda Kalesija, dana 29.12.2011.godine, izvršili pretres kuće koju koristi E.M..

 

Prilikom pretresa, službenici policije su pronašli:  3 stabljike koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “Marihuana”, određenu količinu materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, oko 300 komada stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu, više komada sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke opojne droge “Cannabis”  i dr. predmete.

 

O navedenom događaju je obaviješten nadležni kantonalni tužilac i sudija za prethodni postupak Općinskog suda Kalesija.

 

E.M. je lišen slobode i priveden u prostorije PU Kalesija radi kriminalističke obrade, dok su pronađene materije izuzete i biće dostavljene na vještačenje u Krim. tehniku MUP TK-a, a službenici policije PU Kalesija rade na dokumentovanju navedenog događaja.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba