Policijska akcija sprečavanja i suzbijanja krivičnih djela

10.02.2012 09:57

Službenici policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su u okviru nastavka zajedničke policijske akcije, sproveli niz operativnih mjera i radnji  na sprečavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata i otkrivanju izvršilaca, kojom prilikom je dana 31.01.2012.godine na području Tuzlanskog kantona, po naredbama općinskih sudova Tuzla, Kalesija, Živinice, Gradačac i Gračanica, izvršeno 20 pretresa porodičnih kuća, dvorišta, pomoćnih objekata i vozila, u kojima je učestvovalo oko 150 službenika policije.

 

Prilikom realizacije navedenih pretresa, pronađeni su i izuzeti razni tehnički predmeti, oružje i municija (1 ručni bacač, 6 pušaka, 9 pištolja i oko 5 000  kom. municije različitog kalibra), nakit, određena količina sjemenki koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “Marihuana”, eksplozivna sredstva, alati i drugi predmeti, za koje postoje osnove sumnje da se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelima.

 

U vezi navedenog, u prostorije MUP TK-a je privedeno deset osoba, nad kojima je izvršena kriminalistička obrada, dok će protiv istih Kantonalnom tužilaštvu Tuzla biti dostavljeni izvještaji.

 

Službenici policije MUP TK-a nastavljaju rad na daljem rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba