MUP TK/PU Tuzla – Rasvijetljeno više krivičnih djela

21.03.2012 08:26

(28.02.2012.god.) Službenici Sektora krim. policije MUP TK-a i Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su zajedničkim aktivnostima na suzbijanju i sprečavanju krivičnih djela, rasvijetlili više krivičnih djela “Teške krađe” počinjenih na području općine Tuzla, u vremenskom periodu od oktobra 2011. do februara 2012.godine.

 

Naime, službenici policije su operativnim radom na terenu, došli do saznanja o  licima koja se mogu dovesti u vezu s navedenim krivičnim djelima,  nakon čega je u prostorijama PU Tuzla izvršena kriminalistička obrada nad N.Dž., rođen 1983.godine, J.Č. rođen 1984.godine i A.D., rođen 1982.godine, svi nastanjeni na području općine Tuzla.

 

Tokom rada na rasvjetljavanju navednih krivičnih djela, službenici policije pronašli su i izuzeli određen broj predmeta (uglavnom el. mašine i alat) za koje postoje osnovi sumnje da potječu iz krivičnih djela.

 

 

Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela, dok će nadležnom Tužilaštvu biti podnesen izvještaj protiv J.Č. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio 6 krivičnih djela “Teške krađe” nad porodičnim kućama na području općine Tuzla (naselja Ši Selo i Kula) i 1 KD “Teške krađe” nad firmom u naselju Miladije u Tuzli, te izvještaj protiv N.Dž. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio 1 KD “Prikrivanje” i 1 KD “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba