SKP MUP TK – Pronađen 31 paketić “Kokaina”

21.03.2012 08:40

(12.03.2012.god.) Službenici Sektora krim. policije MUP TK – Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su u Tuzli, radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga,  pronašli i izuzeli određenu količinu praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu (“kokain” i “heroin”). Naime, dana 11.03.2012.godine u Tuzli službenici navedenog Odjeljenja izvršili su pretres M.K., rođena 1965.godine, kojom prilikom su kod iste pronašli 29 paketića sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “kokain”, dok su istog dana u Tuzli uočili M.H., rođen 1986.godine za kojeg je postojala osnova sumnje da posjeduje opojnu drogu, kojom prilikom je isti ispustio 2 paketića sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “kokain”.

 

Službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP TK-a su takođe, dana 10.03.2012.godine u Tuzli izvršili  legitimisanje i pretres M.A., rođen 1984.godine kojom prilikom su pronašli 1 pvc. paketić sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”, kao i legitimisanje N.K., rođen 1981.godine, koji je tom prilikom ispraznio sadržaj iz pvc. kesice (praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”).

 

Navedene osobe su lišene slobode i privedene u prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, dok je pronađena materija izuzeta radi vještačenja u Krim. tehnici MUP TK-a.

 

O događajima je obaviješten kantonalni tužilac, a službenici policije MUP TK-a rade na daljem dokumentovanju istih.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba