Oduzeta materija koja asocira na opojnu drogu

02.04.2012 12:09

Službenici PU – PS Gradačac su dana 30.03.2012.godine izvršili kontrolu vozila “BMW”, u kojem su se nalazili M.A., rođen 1990. godine (vozač) i suvozač T.S., rođen 1973.godine, oba nastanjena na području općine Šamac. Izvršenom pregledom u vozilu je primijećena pvc. vrećica u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “kanabis”, a koju je M.A. dobrovoljno predao službenicima policije radi vještačenja. M.A. je lišen slobode i priveden u prostorije PU Gradačac radi kriminalističke obrade.

Takođe, dana 31.03.2012.godine službenici PS Gračanica su izvršili legitimisanje i pretres E.D., rođen 1988.godine iz Gračanice, kod kojeg su pronašli jednu pvc. vrećicu sa manjom količinom materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”, koja je izuzeta radi vještačenja. E.D. je lišen slobode i priveden u prostorije PS Gračanica radi kriminalističke obrade. 

Službenici OKP PU Tuzla su dana, 31.03.2012.godine u Tuzli izvršili legitimisanje A.G., rođen 1992.godine iz Tuzle, koji je odbacio pvc. paketić sa manjom količinom materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “kanabis”, koja je izuzeta radi vještačenja. A.G. je je lišen slobode i priveden u prostorije PU Tuzla radi kriminalističke obrade.

O događajima je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzla, a službenici policije nastavljaju dalji rad na dokumentovanju istih.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba