PU Tuzla – Rasvijetljeno KD “Zloupotreba znaka za pomoć i opasnost”

09.04.2012 10:46

Službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela “Zloupotreba znaka za pomoć i opasnost” počinjenih na području općine Tuzla u vremenskom periodu februar-mart 2012.godine, došli do saznanja o mogućim izvršiocima, a radi se o T.Č., rođen 1994.godine iz Lukavca i M.B., rođen 1993.godine iz Kalesije.

 

Službenici policije su, nakon prikupljenih saznanja, pronašli T.Č. i M.B., nad kojima su izvršili kriminalističku obradu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedena krivična djela (jedna dojava o postavljenoj bombi u JU “Mješovita srednja mašinska škola” i tri u JU “Mješovita srednja saobraćajna škola”, u Tuzli, za koje je izvršenim uviđajem ustanovljeno da se radi o lažnim dojavama)

 

Daljom kriminalističkom obradom, službenici policije su došli do saznanja da postoje osnove sumnje da je T.Č. počinio krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari” (oštećenje putničkog motornog vozila dana 03.04.2012.godine u Tuzli).

 

Protiv navedenih lica će Kantonalnom tužilaštvu Tuzla biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a službenici policije rade na dokumentovanju istog.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba