PS Srebrenik – Rasvijetljeno više krivičnih djela

13.04.2012 14:26

Službenici Policijske stanice Srebrenik su radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela “Teška krađa” (počinjenog dana 10.04.2012.godine u Srebreniku u ulici 16. Muslimanske brigade, nad M.S., kojom prilikom je od iste otuđena – istrgnuta torba u kojoj su se nalazili mobilni telefon, oko 40 KM, ključevi i dr. predmeti), došli do operativnih saznanja o mogućim izvršiocima, a radi se o I.B., rođen 1987.godine i S.F., rođen 1990.godine, oba nastanjena na području općine Srebrenik.

 

Navedena lica su pronađena i lišena slobode, te je nad istima danas (13.04.2012.godine) u prostorijama PS Srebrenik izvršena kriminalistička obrada.

 

Daljnjim radom na dokumentovanju ovog događaja, službenici PS Srebrenik su došli do saznanja, da postoje osnove sumnje da se I.B. i S.F. zajedno sa drugim licima, mogu dovesti u vezu s izvršenjem drugih krivičnih djela, u proteklom periodu na području općina Srebrenik i Gračanica.

 

Naime, postoje osnovi sumnje da su:

–          S.F. i E.J. iz Srebrenika u mjesecu decembru 2011.godine počinili KD “Teška krađa”  u Srebreniku, u ulici 16. Muslimanske brigade, nad J.J. iz Srebrenika (od koje su otuđili torbu u kojoj su se nalazili mobilni telefon, novac i lični predmeti),

–          I.B. i S.F. u mjesecu novembru 2011.godine, počinili KD “Razbojništvo” u Srebreniku, u ulici Kulina bana, nad J.M., radnicom sportske kladionice dok se vraćala s posla (od koje su otuđili određenu količinu novca),

–          I.B., S.F. i L.O., rođen 1985.godine, nastanjen na području općine Gračanica, u mjesecu martu 2012.godine počinili krivično djelo “Razbojništvo” nad radnicom sportske kladionice E.S. u Špionici, općina Srebrenik (od koje su otuđili određenu količinu novca),

–          S.F., I.B., L.O. zajedno sa još jednim licem, u mjesecu martu 2012.godine počinili KD “Razbojništvo” nad Z.G. radnicom d.o.o. “Grin” Gračanica, kojom prilikom su otuđili određenu količinu novca.

 

O navedenom je obaviješten kantoni tužilac, a službenici PS Srebrenik nastavljaju rad na dokumentovanju ovih događaja, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Tuzla biti dostavljen odgovarajući Izvještaj.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba