PS Istok – PU Tuzla

23.04.2012 10:39

Dana, 22.04.2012.godine službenici PS Istok – PU Tuzla su prilikom redovnog obilaska terena, u Tuzli u ulici Put Gradina, uočili lice koje nosi veći ruksak, za koji postoje osnovi sumnje da je otuđen. Prilikom kontrole, ustanovljeno je da se radi o A.O., rođen 1984.godine iz Tuzle, te da se u navedenom ruksaku nalazi veća količina medicinskog pribora, a koji je najvjerovatnije otuđen iz vozila Službe hitne medicinske pomoći Tuzla.
 
A.O. je lišen slobode i priveden u prostorije PS Istok radi kirminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađe, dok su pronađeni predmeti vraćeni službenicima SHMP Tuzla. O događaju je upoznat kantonalni tužilac, a službenici policije rade na dokumentovanju istog.
 

 

Istog dana, službenici PS Istok – PU Tuzla lišili su slobode E.M., rođen 1984.godine iz Tuzle, mldb. E.M. , rođen 1995.godine i mldb. H.S., rođen 1994.godine, svi iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela teške krađe nad vikend kućom A.P. u Tuzli, u vremenskom periodu od 21. do 22.04.2012.godine (kojom prilikom je otuđena neutvrđena količina alkoholnog pića) i provalom u njegovo pmv. “Zastava”. U vezi navedenog, nad navedenim licima je u PS Istok izvršena krim. obrade. Službenici policije rade na dokumentovanju ovog događaja.

 

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba