Takmičenjem u streljaštvu započete sportske aktivnosti u povodu 22. maja – Dana policije TK-a

04.05.2012 10:40

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Bego Gutić i v.d. policijski komesar Fadil Šljivić, danas su svečano otvorili takmičenje službenika policije MUP TK-a u gađanju službenim pištoljem, čime su i zvanično započete sportske aktivnosti u povodu obilježavanja “22. maja – Dana policije Tuzlanskog kantona”.

 

Na takmičenju, koje je održano na strelištu Paša Bunar u Tuzli, 14 ekipa sastavljenih od službenika MUP TK-a sa po tri člana, nadmetalo se u disciplini – gađanje iz pištolja kalibra 9 mm, sa distance od 25 metara u kružnu pištoljsku metu, stav stojeći.

 

Rezultati takmičenja:

 

Ekipno:

1. Jedinica policije za podršku MUP TK-a       241 bod

2. Policijska stanica Gračanica                     228  bodova

3. Policijska stanica Srebrenik                      213  bodova

 

Pojedinačno:

1. Semir Fazlić   (PS Gradačac)                  88 bodova

2. Fahrudin Umihanić (JP za podršku)         87 bodova

3. Mirsad Arnaut  (PS Gračanica)               87 bodova

 

Za najbolje učesnike je, nakon završetka takmičenja, upriličena dodjela prigodnih pehara i medalja za postignuti uspjeh. 

 

Prema programu sportskih aktivnosti u povodu Dana policije, danas (04.05.2012.godine sa početkom u 18,00 sati) će se u Sportskoj dvorani Lukavac odigrati humanitarna nogometna utkamica između ekipe učenika OŠ “Lukavac Grad” i ekipe službenika PU Lukavac, dok je za utorak (08.05.2012.godine u 11,00 sati) predviđeno takmičenje – turnir u malom nogometu (za grupe A i B), koje će se održati u Gračanici.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba