PU Živinice – Održan malonogometni turnir i takmičenje u gađanju iz vazdušne puške

28.05.2012 13:48

 

Danas je (10.05.2012.godine) u gradskoj dvorani u Živinicama, održan kvalifikacioni turnir u malom nogometu, u sklopu sportskih aktivnosti službenika policije MUP TK-a povodom “22.maja – Dana policije”, na kojem je učestvovalo 10 ekipa (grupe C i D). U uvodnom dijelu turnira prisutnima su se obratili ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Bego Gutić, komandir PS Živinice Nermin Alispahić i načelnik općine Živinice Hasan Muratović, koji je i svečano otvorio današnje sportske aktivnosti.

 

Nakon svečanog otvaranja, delegacija MUP TK-a na čelu s ministrom Gutićem i načelnik općine Živinice položili su cvijeće na spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima, i odali počast palim borcima općine Živinice.

 

Posjetioci današnjeg turnira imali su priliku da pored zanimljivih utakmica, pogledaju i atraktivnu pokaznu vježbu Jedinice policije za podršku MUP TK-a, kao i nastup folklorne sekcije učenika Prve osnovne škole Živinice.

 

U finale sportskog takmičenja u malom nogometu, koje će biti održano u ponedjeljak 14.05.2012.godine u SKPC Mejdan u Tuzli, plasirale su se ekipe PS Centar (PU Tuzla) i MUP TK – sjedište.

 

Pored malonogometnog turnira, danas je u prostorijama Streljačkog sportskog kluba “Konjuh” Živinice, u Živinicama, održano takmičenje u streljaštvu– gađanje iz vazdušne puške, u kojem je učestvovalo 14 ekipa, sa po tri takmičara – službenika policije, a postignuti su sljedeći rezultati:

 

Ekipno:

I mjesto – JP za podršku MUP TK

II mjesto – PS Banovići

III mjesto – OKP PU Tuzla

 

Pojedinačno:

I   Semir Fazlić (PS Gradačac)

II  Fahrudin Umihanić (JP za podršku)

III  Mustafa Dostović (PS Banovići)

 

Za najbolje učesnike je, nakon završetka takmičenja, upriličena dodjela prigodnih pehara i medalja za postignuti uspjeh. 

 

Prema programu sportskih aktivnosti u povodu Dana policije, u ponedjeljak 14.05.2011.godine sa početkom u 10,00 sati, održat će se Finale sportskog takmičenja (pobjednici grupa A, B, C i D) u malom nogometu (SKPC Mejdan Tuzla), dok je u četvrtak, 17.05.2012.godine, planirano održavanje sportskog takmičenja u odbojci za žene (Sportska dvorana Lukavac).


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba