PU Tuzla – Narušavanje JRM

28.05.2012 13:49

Dana 12.05.2012. godine oko 23,00 sata, došlo je do narušavanja javnog reda i mira na lokalitetu Sonog trga u Tuzli, o čemu je od strane građana, putem više poziva, upoznata dežurna služba PS Centar. Službenici PS Centar- PU Tuzla su izlaskom na lice mjesta zatekli veću skupinu građana, koja je prisustvovala nenajavljenom koncertu. Među posjetiocima nalazila se i veća grupa navijača FK “Sloboda”, koja je razbijala staklene boce, te počela verbalno vrijeđati pripadnike policije, te je u cilju sprečavanja narušavanja javnog reda i mira, zatražena pomoć tima Jedinice policije za podršku MUP-a TK-a.

Od strane službenika policije zatraženo je od prisutnih da se raziđu, što je većina i učinila, dok je određeni broj lica, počeo na službenike policije bacati granitne kocke, drvene letve i staklene flaše, kojom prilikom je jedan službenik policije povrijeđen i prevezen u UKC Tuzla, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede. Skupine su se potom udaljile u raznim pravcima, dok se jedna skupina ponovo vratila na Soni trg i vrijeđala policiju.

Službenici policije će, protiv svih lica koja su narušila javni red i mir, poduzeti odgovarajuće zakonom predviđene sankcije.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, koji je naložio službenicima policije da nakon dokumentovanja navedenog događaja Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnesu odgovarajući Izvještaj.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba