Rasvijetljena dva krivična djela “Teške krađe”

29.05.2012 08:43

Dana, 28.05.2012.godine službenici PS Doboj – Istok zaprimili su prijavu da je u toku noći 27/28.05.2012.godine u Brijesnici Velikoj, općina Doboj – Istok, od strane jednog ili više NN lica, izvršena teška krađa nad objektom BP “Nestro-Petrol”, kojom prilikom je iz unutrašnjosti objekta otuđena neutvrđena količina raznih vrsta cigareta.

Operativnim radom na terenu, službenici PS Doboj Istok su radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, došli do saznanja o mogućim izvršiocima, a radi se o D.S., rođen 1984.godine i N.N., rođen 1992.godine, oba nastanjenja na području općine Doboj (RS).  Istog dana, D.S. i N.N. su lišeni slobode i privedeni radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo. Službenici policije rade na dokumentovanju ovog događaja.

 

Dana, 28.05.2012.godine, službenici PS Istok – PU Tuzla su radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela teške krađe (počinjenog u periodu od 27. do 28.05.2012.godine u Tuzli nad porodičnom kućom, kojom prilikom je otuđen novac u vrijednosti od oko 200 KM), došli do operativnih saznanja o mogućem izvršiocu ovog KD-a, a radi se o mldb. M.O., rođen 1996.godine iz Tuzle. Mldb. M.O. je pozvan u službene prostorije, gdje je s istim, u prisustvu roditelja, obavljen razgovor zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Službenici policije PS Istok rade na dokumentovanju ovog događaja.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba