Nastavak uspješne policijske akcije

14.06.2012 10:53

Službenici policije Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga – Sektora krim. policije MUP TK-a (u saradnji sa službenicima policije PU Tuzla, PU Lukavac i JP za podršku) su u sklopu višemjesečnih kontinuiranih operativnih aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, dana 12.06.2012.godine postupajući po Naredbama Kantonalnog suda Tuzla, izvršili pretrese stambenih objekata, motornih vozila i lica na više lokacija na području općine Tuzla i Lukavac.

 

Prilikom navedenih pretresa pronađena su i izuzeta 2 pištolja s okvirima i oko 40 kom. municije različitog kalibra, zatim izvjesna količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu” i veći broj raznih tableta (navedena materija i tablete su trenutno predmet vještačenja u  Krim. tehnici MUP TK-a), kao i veća količina tehničkih uređaja, mobilnih telefona i dr. predmeta.

 

Tokom jučerašnje akcije, 17 (sedamnaest) lica je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu s organizovanom grupom koja se bavi prodajom narkotičkih sredstava, od čega je protiv 11 lica Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, dok je od tog broja 5 lica predato Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje (podnošenje zahtjeva za određivanje jednomjesečnog pritvora).

 

Službenici policije MUP TK-a nastavljaju daljnji rad na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, kao i drugih krivičnih djela, a sve u cilju unapređenja ukupnog stanja sigurnosti na području Tuzlanskog kantona.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba