Uprava policije MUP TK – Saopćenje za javnost

24.07.2012 12:32

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u sklopu akcije “Ljetna turistička sezona 2012”, provodi preventivne pojačane mjere s ciljem sprečavanja svih oblika kriminaliteta, održavanja javnog reda i mira, te nesmetanog i sigurnog odvijanja saobraćaja na svim putnim komunikacijama u Tuzlanskog kantonu.

 

Naime, pojačane mjere su prvenstveno usmjerene na zaštitu imovinske sigurnosti građana, obzirom da je u toku sezona godišnjih odmora i mjesec posta Ramazan (kada građani ostavljaju prazne kuće i stanove, na duži period, vikende ili za vrijeme vjerskih obreda), kada se može očekivati povećanje broja krivičnih djela, usmjerenih na imovinu građana.

 

Službenici policije svakodnevno poduzimaju neophodne mjere i radnje na suzbijanju i sprečavanju krivičnih djela, s akcentom na krivična djela iz oblasti imovinskih delikata (teške krađe, krađe i dr.), pri čemu je od ključne važnosti obostrana saradnja sa građanima, koji bi trebali poduzeti mjere samozaštite svoje imovine i vrijednih stvari.

 

MUP TK-a poziva građane da svako sumnjivo ponašanje nepoznatih lica i uočenu nezakonitu radnju, prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan policijski broj 122, te da pruže podršku policiji u stvaranju boljeg sigurnosnog ambijenta. (24.07.2012.god.)

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba