Uprava policije MUP TK/ PU Živinice

24.08.2012 11:56

Dana 23.08.2012. godine (četvrtak) oko 08,30 sati na području općine Živinice, u naselju Donje Dubrave (u neposrednoj blizini ulaza u bivši vojni kamp Dubrave), od strane građana je pronađeno beživotno tijelo za sada neidentificirane ženske osobe. Na lice mjesta je izašla uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK-a, PU Živinice i postupajući tužitelj Kantonalnog tužilaštva Tuzla, koji su obavili uviđaj i druge potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog događaja.

Na osnovu do sada prikupljenih informacija radi se o ženskoj osobi starosti oko 40 godina, visine oko 170 cm, svjetlijeg tena, svjetlije prosijede kose srednje dužine. Službenici Uprave policije MUP-a  TK-a  nastavljaju sa poduzimanjem  potrebnih  mjera i radnji u cilju utvrđivanja identiteta pronađene osobe kao i uzroka smrti.

S tim u vezi, pozivamo građane ako posjeduju bilo kakve informacije vezane za nestanak ženske osobe, ili druge informacije koje mogu pomoći u rasvjetljavanju ovog događaja, da se obrate najbližoj policijskoj stanici, policijskoj patroli na terenu ili da se jave na telefon 122.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba