PS Gradačac – Lišen slobode zbog otuđenja PMV

07.09.2012 07:42

 

Dana 21.08.2012 godine službenici policije  PS Gradačac, zaprimili su  prijavu da je otuđeno  pmv VW “Golf”  vl. E.D. iz Gradačca. Naime, nakon obavljenog uviđaja službenici policije su poduzeli operativno  mjere i radnje u cilju pronalaska vozila i identifikaciji izvršioca., nakon čega navedeno vozilo je uočeno na području Brčko Distrikt, te u saradnji sa službenicima policije Brčko Distrikt započeta akcija praćenja i zaustavljanja otuđenog vozila.

 

Brzom intervencijom službenika policije PS Gradačac, dana 22.08.2012. godine oko 07,00 sati  na lokalnom putu u mjestu Kerep općina Gradačac zaustavljeno je otuđeno pmv i lišeno  slobode lice M.D., 1976. godine iz Gradačca  kojim je upravljao vozilom., nakon čega isti je priveden u službene prostorije PS Gradačac radi kriminalističke obrade. Takođe, za M.D.  je KPZ Mostar raspisao potragu zbog bjekstva iz zatvora.

 

Navedeno vozilo je vraćeno vlasniku, a M.D. je nakon izvršene kriminalističke obrade u prostorijama PS Gradačac biti predat službenicima KPZ-a Mostar.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba