PU Tuzla – Rasvijetljeno više KD-a počinjenih u oktobru 2012.godine

02.11.2012 10:29

Službenici Policijske uprave Tuzla su poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, počinjenih u mjesecu oktobru 2012.godine na području općine Tuzla, otkrili i lišili slobode počinioce više krivičnih djela teških krađa, krađa i jednog razbojništva.

 

Naime, dana, 30.10.2012.godine službenici PS Zapad – PU Tuzla lišili su slobode Z.G., rođen 1962.godine, J.J., rođen 1981.godine i S.K., rođen 1986.godine, svi nastanjeni na području općine Srebrenik, zbog postojanja osnova sumnje da su neposredno prije lišenja slobode počinili krivično djelo Teška krađa u pokušaju nad turbetom u naselju Čanići, općina Tuzla. Navedena lica su privedena u službene prostorije, te predata u nadležnost službenicima OKP PU Tuzla, koji su izvršili kriminalističku obradu, nakon čega su isti uz Izvještaj predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzla, zbog postojanja osnova sumnje da su udruženo počinili krivično djelo “Teška krađa”.

Dana 31.10.2012.godine službenici PS Zapad – PU Tuzla lišili su slobode S.M., rođen 1989.godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je istog dana u naselju Bukinje, općina Tuzla počinio krivično djelo teške krađe. Izvršenom kriminalističkom obradom, službenici policije su došli do saznanja da se S.M. može dovesti u vezu s počinjenjem ukupno 11 krivičnih djela (Teških krađa i Krađa) počinjenih na području općine Tuzla, u mjesecu oktobru 2012.godine, gdje su predmet otuđenja uglavnom bili predmeti od željeza, elektro kablovi, novac i dr. Protiv S.M. će nakon dokumentovanja navedenih KD-a biti dostavljen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzla, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedena KD-a “Krađe” i “Teške krađe”.

Takođe, službenici policije OKP PU Tuzla su radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela “Razbojništvo” izvršenog 25.10.2012.godine u Tuzli nad Z.K. iz Tuzle, kojom prilikom je od istog, uz upotrebu sile, otuđen novac i dva mobilna telefona, došli do saznanja o mogućim počiniocima, a rad se o E.M., rođen 1992.godine i A.H., rođen 1977.godine, oba iz Zavidovića. Navedena lica su dana 31.10.2012.godine, na području Zavidovića, lišena slobode i predata službenicima OKP PU Tuzla radi kriminalističke obrade. Nakon izvršene krim. obrade E.M. i A.H. su uz izvještaj predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje.

Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju navedenih i drugih krivičnih djela, s ciljem efikasnije zaštite lične i imovinske sigurnosti građana i unapređenja općeg stanja sigurnosti.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba