MUP TK – PU Živinice

20.11.2012 19:28

 

Nedavni događaj u Živinicama (od 17.11.2012.godine), izazvao je posebnu pažnju javnosti zbog narušavanja javnog reda i mira od strane grupe navijača FK “Sloboda”, koja se uz policijsku pratnju u koloni vraćala iz Banovića za Tuzlu. Naime, u Živinicama su se iznenada zaustavila 4 motorna vozila iz navedene kolone, kojom prilikom je više lica izašlo, u namjeri da se fizički obračuna sa grupom NN lica, koja su se nalazila u obližnjem parku.

Zahvaljujući brzoj intervenciji policije spriječeno je daljnje narušavanje javnog reda i mira, te su navijači vraćeni u vozila, izuzev M.K., rođen 1991.godine iz Tuzle koji se fizički suprostavio policiji, kojom prilikom su dva službenika PS Živinice zadobila tjelesne povrede, dok je M.K. stavljen pod kontrolu i priveden u službene prostorije PS Živinice. Istog dana M.K. se, u pratnji službenika policije, javio u SHMP Doma zdravlja radi ljekarskog pregleda.

O događaju je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo Tuzla, pod čijim nadzorom službenici Policijske uprave Živinice, poduzimaju neophodne mjere i radnje, dok će Jedinica za profesionalne standarde MUP TK-a izvršiti detaljne provjere u cilju utvrđivanja pravilnosti i zakonitosti intervencije službenika policije.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba