U Živinicama oduzeta 44 paketića opojne droge canabis

21.12.2012 14:19

Dana, 10.12.2012.godine, službenici krim. policije PU – PS Živinice su u koordinaciji sa službenicima Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP TK-a, radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, te postupajući po naredbi Općinskog suda Živinice izvršili više pretresa na području općine Živinice, s ciljem pronalaska opojne droge.

Naime, prilikom pretresa A.K., rođen 1980.godine iz Živinica, kuće i putničkog motornog vozila koje isti koristi, pronađena su 44 paketića sa biljnom materijom, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Canabis sativa”.

Takođe, izvršen je pretres porodične kuće i pomoćnih objekata koje koristi S.O. i stana kojeg koristi M.S.,rođen 1994.godine iz Živinica, kojom prilikom je u stanu koji koristi M.S. pronađeno 1917 komada sjemenki, koje svojim izgledom asociraju na sjemenke opojne droge “Canabis”.

A.K. je lišen slobode i priveden u službene prostorije PS Živinice radi kriminalističke obrade, nakon čega je isti uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzla zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, dok će nakon kriminalističke obrade nad M.S. protiv istog takođe biti podnesen izvještaj KT Tuzla, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD “”Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Pronađena materija je izuzeta radi vještačenja u krim. tehnici MUP TK-a, kojim je utvrđeno da je riječ o canabisu, dok su navedene sjemenke takođe izuzete i iste će biti predmet vještačenja u krim. tehnici MUP TK-a.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba