PS Živinice/ PS Srebrenik – Oduzeta pirotehnička sredstva

26.12.2012 10:34

Dana, 24.12.2012.godine u večernjim satima, službenici policije PS Živinice su radeći na sprečavanju prodaje i distribucije pirotehničkih sredstava, zatekli dva lica koja su vršila prodaju pirotehničkih sredstava bez odobrenja nadležnog organa. Tom prilikom, službenici policije su izvršili privremeno oduzimanje oko 1230 komada raznih vrsta pirotehničkih sredstava, dok će Općinskom sudu Živinice protiv lica koja su počinila prekršaj iz člana 3. Zakona o javnom redu i miru TK-a biti podnešen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Takođe, službenici policije PS Srebrenik su operativnim radom na terenu dana 25.12.2012.godine u Srebreniku, zatekli jedno lice koje neovlašteno prodaje pirotehnička sredstva, te privremeno oduzeli oko 1100 komada petardi. Protiv navedenog lica će biti podnešen Zahtjev za pokretanje prekšajnog postupka, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo prekršaj iz člana 3. Zakona o javnom redu i miru TK-a.

Inače, riječ je o pojačanim planskim aktivnostima Uprave policije MUP TK-a na području Tuzlanskog kantona u povodu vjerskih i novogodišnjih praznika, koje su usmjerene na sprečavanje narušavanja javnog reda i mira, preventivno djelovanje na sprečavanju izvršenja krivičnih djela, pojačane kontrole saobraćaja i dr., a sve u cilju što efikasnije zaštite lične i imovinske sigurnosti građana.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba